نسبت ریسک به ریوارد (Risk/reward) چیست؟

تیم تحلیل دلفین وست
20 خرداد 1402

نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward) نشان‌ دهنده آن است که یک سرمایه‌ گذار یا معامله گر می ‌تواند به ازای هر دلاری که در یک معامله ریسک می ‌کند، سود (ریوارد) کسب کند. بسیاری از سرمایه گذاران از نسبت ریسک به ریوارد برای مقایسه بازده مورد انتظار خود از یک سرمایه گذاری با میزان ریسکی که باید برای کسب این بازده قبول کنند، استفاده می کنند.

به عنوان مثال، سرمایه‌ گذاری با نسبت ریسک به ریوارد 1:7 نشان می ‌دهد که سرمایه‌ گذار یا معامله گر مایل به ریسک 1 دلار  برای کسب ریوارد 7 دلاری است. از طرف دیگر، نسبت ریسک به پاداش 1:3 نشان می ‌دهد که سرمایه‌ گذار یا معامله گر باید انتظار داشته باشد که در ازای 1 دلار ریسک، 3 دلار به دست آورد.

معامله ‌گران اغلب از این رویکرد برای برنامه ‌ریزی انجام معاملات خود استفاده می‌ کنند و این نسبت با تقسیم میزان سودی که معامله ‌گر انتظار دارد زمانی که معامله بسته شود، بدست آورد (ریوارد)، بر مبلغی که معامله‌ گر در صورت حرکت قیمت در جهت خلاف تحلیل او (ریسک) از دست می ‌دهد.

نسبت ریسک به ریوارد 1:2 و بالا تر بین معامله گران رایج است.

نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward) چگونه کار می کند؟

نسبت ریسک به ریوارد اغلب به عنوان معیاری هنگام معامله استفاده می شود. نسبت ریسک به ریوارد بهینه در بین استراتژی‌ های معاملاتی مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از معامله گران از روش‌ های آزمون و خطا برای تعیین بهترین نسبت برای یک استراتژی معاملاتی استفاده می کنند و بسیاری از سرمایه‌ گذاران نسبت ریسک به ریوارد 1:2  و بالا تر استفاده می کنند.

نسبت ریسک به ریوارد، به سرمایه گذاران کمک می کند تا ریسک از دست دادن پول در معاملات را مدیریت کنند.

اگر یک معامله گر معاملات سودآوری داشته باشد، اما نرخ برد  زیر 50 درصد باشد، در طول زمان ضرر خواهد کرد؛ در نتیجه، با استفاده از نسبت ریسک به ریوارد تفاوت بین نقطه ورود، حد ضرر و سود را اندازه گیری می کند تا وارد معاملاتی شود که نسبت ریسک به ریوارد آن ها بالا باشد.

سرمایه‌ گذاران معمولاً هنگام معامله از حد ضرر استفاده می ‌کنند تا ضرر خود را به حداقل برسانند و به مدیریت سرمایه ‌گذاری‌ های خود با تمرکز بر روی ریسک به ریوارد کمک کنند. حد ضرر یک ابزار معاملاتی است که روی معامله شما انجام می شود؛ در صورت رسیدن قیمت حد ضرر مشخص شده، بسته شدن معامله به طور خودکار انجام می شود.

مثال نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward)

یک معامله گر 100 سهم از شرکت XYZ را به قیمت 20 دلار خریداری می کند (20×100=2000)، براساس تحلیل خود، حدضرر را 15 دلار قرار می دهد تا ضرر از 500 دلار تجاوز بیشتر نشود (15×100=1500. فرض کنید که این معامله گر معتقد است که قیمت XYZ در چند ماه آینده به 30 دلار خواهد رسید (30×100=3000). در این حالت، اگر معامله با حد ضرر برخورد کرد و بسته شد، 5 دلار به ازای هر سهم ریسک و از دست می رود، در قبال دریافت سود احتمالی 10 دلار به ازای هر سهم.

از آنجایی که معامله گر دو برابر مقداری که ریسک کرده است، می تواند سود کسب کند، نسبت ریسک به ریوارد 1:2 خواهد بود.

در مثال معاملاتی که در بالا ذکر شد، فرض کنید یک سرمایه ‌گذار به جای 15 دلار، یک دستور حد ضرر را روی 18 دلار تعیین کرد(18×100=1800)  و حد سود 30 دلاری خود قرار دادند. با انجام این کار، مطمئناً اندازه زیان احتمالی را کاهش داده اند، اما احتمال اینکه قیمت با حد ضرر برخورد کند، بیشتر است. دلیل آن این است که حد ضرر به قیمت ورودی نزدیک تر است؛ بنابراین، اگر چه سرمایه‌ گذار ممکن است سود نسبتاً بزرگ‌ تری داشته باشد، اما احتمال کمتری برای دریافت این نتیجه دارد.

رابطه مدیریت سرمایه و نسبت ریسک به ریوارد

مدیریت سرمایه  بخشی از معامله گری است که باید هر معامله گری آن را یاد بگیرد؛ دانش و مهارت مدیریت سرمایه ‌گذاری می تواند ریسک وارد شدن به هر معامله را کاهش دهد و کسب حداکثر سود را به همراه داشته باشد. البته استراتژی مدیریت‌ سرمایه‌ کاملا شخصی است و بنا به شرایط معامله گر می ‌تواند متفاوت باشد.

به عنوان یک معامله گر از یک استراتژی معاملاتی در کنار مدیریت سرمایه استفاده کنید تا بتوانید همواره خطر و ریسک معاملات خود را کاهش و میزان سود را افزایش دهید. بررسی ریسک به ریوارد را می توان بخشی از مدیریت سرمایه دانست

سخن پایانی

نسبت ریسک به ریوارد لازمه انجام معاملات در بازارهای مالی است و هر سرمایه گذار یا معامله گری باید آن را آموزش ببیند . تاکنون و حتی در آینده افراد زیادی بوده اند که ضررهای زیادی در بازارهای مالی کردند، دلیل عمده بسیاری از آن ها هم  رعایت نکردن ریسک به ریوارد بوده است. برای رعایت ریسک به ریوارد، دانش فاندامنتالی (fundamental analysis) و تکنیکالی‌ (technical (analysis خود را افزایش دهید، بهترین و جدیدترین تکنیک ها را آموزش ببنید تا بتوانید بهترین نتایج را از معاملات خود کسب کنید. به یاد داشته باشید که اگر بهترین معامله گر هم که باشید، بدون رعایت مدیریت سرمایه و به خصوص ریسک به ریوارد، در نهایت به ضرر خواهید رسید.

3.5/5 - (4 امتیاز)

آخرین مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.