آموزش تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال رایگان صفر تا صد

به بررسی یک موضوع واحد به صورت همه جانبه و کامل و مورد بحث قرار دادن عوامل موثر بر آن موضوع را تحلیل می‌گویند. تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) علمی برای پیش‌بینی رفتار نمودارها در آینده با استفاده از اطلاعات گذشته یک دارایی است. تحلیل تکنیکال با تمرکز بر داده‌ها و نمودارهای یک بازار، الگوها و روند‌های قیمتی آن را شناسایی می‌کند تا به کمک این اطلاعات به پیش‌بینی قابل اطمینانی از آینده بازار مورد نظر دست یابد.

تحلیل تکنیکال چیست؟

علمی برای پیش ‌بینی رفتار قیمت دارایی‌ها و سهم ‌ها در آینده است که با استفاده بررسی نمودار قیمتی آن در گذشته بدست می‌آید. با بررسی گذشته قیمت یک دارایی در نمودارها، الگوها و روند فعلی قیمت آن را شناسایی می‌کنیم تا به کمک این اطلاعات به پیش‌ بینی آینده آن بپردازیم. این روش، یکی از متداول‌ترین روش ‌هاست که در بازارهای بورس، فارکس و ارزدیجیتال کاربرد دارد.

قوانین اصلی تحلیل تکنیکال

همه چیز در قیمت لحاظ می شود.

به طور خلاصه با یک مثال آن را توضیح می دهیم، سهام یک شرکت خودرویی را در نظر بگیرید، اگر خبر خوبی برای آن بیاید، به عنوان مثال خط تولید جدیدی در این شرکت راه افتاده، بررسی این خبر، تحلیل بنیادی محسوب می شود. احتمالا تحلیلگر تکنیال از این خبر مطلع نیست اما تغییراتی که به دلیل این خبر برای سهام آن شرکت پیش می آید، در نمودار قیمت مشهود است و تحلیلگر تکنیکال متوجه این تغییرات می شود، پس همه چیز در قیمت لحاظ می‌شود.

تاریخ تکرار خواهد شد.

نمودارهای قیمتی را انسان ها می‌سازند، این ما هستیم که قیمت ها را به سمت بالا یا پایین می بریم؛ انسان ها معمولا رفتار مشخصی نسبت به یک موضوع خاص دارند، مانند عکس العمل آن ها نسبت به خبر مرگ یک شخص مهم؛ در نتیجه همین رفتار مشخص به وقایع هم در نمودار ها دیده می شود؛ مانند اینکه افراد در کف های قیمتی که براساس تحلیل تکنیکال پیدا می کنند، خرید می کنند در نتیجه، در آینده هم به کف های قیمتی برسند، دوباره خرید می کنند و تاریخ تکرار خواهد شد.

قیمت ها تمایل دارند روند خود را ادامه دهند مگر آنکه اتفاق خاصی بیوفتد.

به عنوان مثال شرکت ها همیشه در تلاش هستند که پیشرفت کنند، سعی می کنند محصولات خود را همیشه ارتقا دهند و کیفیت آن ها را افزایش دهند؛ در نتیجه، اگر شما نمودار شرکت های بزرگ را مشاهده کنید، در طول تاریخ روند صعودی داشته اند و تمایل خود را به صعود حفظ کرده اند؛ مگر آنکه اتفاق خاصی رخ دهد (ورشکست شوند).

ابزارهای تحلیل تکنیکال

نمودار

مهم ترین بخش تحلیل تکنیکال، نمودار های قیمتی است زیرا بدون آن ها شما به هیچ اطلاعاتی قیمتی دسترسی نخواهید داشت. نمودار های قیمتی انواع مختلفی مانند خطی، میله ای، کندلی و… دارند که رایج ترین آن ها نمودار کندلی است. برای دسترسی به نمودار های قیمتی، می توانید وارد سایت هایی مانند tradingview (تریدینگ ویو) شوید و با جستجو نماد دارایی مربوطه، وارد نمودار قیمتی آن شوید.

آموزش تحلیل تکنیکال

در تصویر بالا مشاهده می کنید، در سایت tradingview (تریدینگ ویو)، از نوار بالایی، روی علامت کندل ها کلیک کنید، سپس می توانید نوع نموداری که می خواهید را انتخاب کنید.

انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها

کندل

رایج ترین نوع نمایش نمودار قیمتی است زیرا بیشتر از نوه های دیگر مانند خطی، اطلاعات به ما می دهد و همچنین دارای ظار زیباتری است. کندل ها دارای دو بخش بدنه و سایه است که این دو بخش از 4 قیمت تشکیل می شود؛ این 4 قیمت عبارت اند از: قیمت باز شدن کندل، قیمت بسته شدن کندل، پایین ترین قیمت، بالاترین قیمت.

ابزارهای تحلیل تکنیکال

دو نوع کندل وجود دارد؛ کندل سبز (صعودی)، کندل قرمز (نزولی).

دقت داشته باشید که قیمت باز شدن و بسته در کندل سبز و قرمز جابه جا می شود زیرا هنگامی که کندل باز می شود، اگر قیمت به سمت بالا حرکت کند و بالاتر از قیمت ابتدایی بسته شود ، کندل سبز خواهد بود، زیرا قیمت افزایش یافته و صعودی شده است. اگر قیمت به سمت پایین حرکت کند . پایین تر از قیمت ابتدایی بسته شود، کندل قرمز خواهد بود، زیرا قیمت کاهش یافته و نزولی شده است.

فاصله بین قیمت اولیه و پایانی را بدنه کندل می گویند. و نواحی ای که از سمت بالا پا پایین، قیمت به آن جا رفته و بسته نشده و به سمت پایین یا بالا برگشته است را سایه گویند ( اگر قیمت به سمت بالا برود و برگردد، سایه بالایی؛ اگر قیمت به سمت پایین برود و برگردد، سایه پایینی گویند). سایه ها نشان از نوسان قیمت است.

کندل چیست؟ آموزش کندل شناسی پیشرفته

اندیکاتور ها و اسیلاتور ها

اندیکاتورها در واقع ابزارهایی هستند که با اعمال یک ‌سری روابط ریاضی مشخص، روی قیمت یا حجم معاملات یا هر دو شکل می‌گیرند و از آن‌ها برای هشدار، پیش بینی و تایید تحلیل استفاده می‌شود.

آشنایی با اندیکاتورهای مختلف به تحلیلگران کمک می‌کند تا سرعت و دقت تحلیل‌های خود را افزایش دهند. اندیکاتورها را می‌توان جهت تولید سیگنال خرید و فروش مورد استفاده قرار داد، البته نیازی به استفاده از همه‌ اندیکاتور‌ها نیست، بلکه تعدادی را می ‌توان انتخاب کرد که برای تصمیم ‌گیری بهتر در معاملات مفید هستند. این اندیکاتور‌ها اغلب به صورت ترکیبی با یک ‌دیگر استفاده می‌ شوند.

اندیکاتور چیست؟ معرفی مهم ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال

اندیکاتور ها دارای انواع مختلفی هستند که به طور خلاصه به دو دسته اندیکاتور و اسیلاتور ها تقسیم می شوند؛ اندیکاتور ها، شاخصی هستند که بر روی نمودار قیمت قرار می گیرند و رفتار قیمت را مورد بررسی قرار می دهند جهت تشخیص روند فعلی و آینده قیمت؛ اسیلاتور ها، شاخصی هستند که در زیر نمودار قیمتی قرار می گیرند و کاربرد اصلی آن تشخیص محدوده اشباع خرید و فروش است.

اندیکاتور چیست

در تصویر بالا مشاهده می کنید، از طریق نوار بالایی سایت tradingview (تریدینگ ویو)، گزینه Indicators  را بزنید، نام اندیکاتور مورد نیاز خود را جستجو کنید.

اندیکاتور

خط روند

یکی از ابزار ها برای اینکه بفهمیم در حال حاضر، بازار په روندی دارد؟ و یا اینکه چه زمانی ممکن است شاهد تغییر روند باشیم، خط روند است. خط روند به دو حالت صعودی و نزولی رسم می شود که حالت صعودی آن، برای روند صعودی و با متصل کردن حداقل دو کف قیمتی که دومی بالاتر از اولی است، رسم می شود. حالت نزولی، با وصل کردن حداقل دو سقف قیمتی که دومی پایین تر از اولی است، رسم می شود.

تحلیل تکنیکال technical analysis

خط روند چیست؟ آموزش رسم صحیح خط روند

الگو های کلاسیک

روند قیمت در نمودار های قیمتی، یک سری رفتار های مشخصی دارد که در طول تاریخ تکرار می شوند، این رفتار های تکراری قیمت، شکل ها و الگو های مشخصی را می سازند که به آن ها الگو های کلاسیک گفته می شود؛ الگو های کلاسیک دارای دو حالت بازگشتی (مانند سر و شانه، الگو کف و سقف دو قلو و…) و ادامه دهنده (مانند مثلث ها، کنج ها و…).

آموزش الگوهای کلاسیک به صورت جامع و تصویری

فیبوناچی

یکی از ساده ترین و در عین حال کاربردی ترین ابزار ها در تحلیل تکنیکال، فیبوناچی است؛ فیبوناچی دنباله از اعداد ادامه‌دار (…،0،1،1،2،3،5،8،13،21،34) است که توسط لئوناردو فیبوناچی (Leonardo Fibonacci) کشف شد. اعداد فیبوناچی با صفر و یک شروع می‌شود و در آن به جز دو عدد اول، عدد بعدی از مجموع دو عدد قبلی بدست می‌آید.

ابزار فیبوناچی یک سری  درصد ها را به ما می دهد که قیمت ممکن است به آن ها واکنش نشان دهد، از مهمترین درصد ها می توان به 38%  و 61%  اشاره کرد. برخی از مهم‌ترین ابزارهای فیبوناچی عبارتند از:

فیبوناچی دو نقطه ای  Fibonacci Retracement (RET)

فیبوناچی سه نقطه ای  Fibonacci Extension (EXT)

و….

تحلیل تکنیکال

در تصویر بالا مشاهده می کنید، از نوار کناری سایت tradingview ( تریدینگ ویو)، گزینه دوم، می توانید انواع ابزار فیبو را ببینید که اولی فیبوی دو نقطه و دومی فیبو سه نقطه ای است.

آموزش فیبوناچی صفر تا صد

انواع سبک های تحلیل تکنیکال

 به طور کلی یک سبک در تحلیل تکنیکال وجود دارد که به بررسی رفتار قیمت می پردازد (price action)، پس براساس آن سبک های مختلفی توسط اساتید مشهور ارائه شد مانند سبک RTM، ICT، الیوت، ال بروکس، لنس بک و… که شما می توانید براساس شخصیت، علایق و توانایی های خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید.

پرایس اکشن چیست؟ به زبان ساده

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد شما را با تحلیل تکنیکال آشنا کنیم، اجزای آن را بررسی کنیم و در نهایت برخی از سبک های مهم آن را به شما معرفی کنیم، برای اینکه بتوانید یک تحلیل گر تکنیکال شوید، ابتدا باید تسلط کافی بر روی اجزای آن داشته باشید و سپس بر اساس علایق و توانایی های خود، اقدام به یادگیری یکی از سبک های آن کنید، به یاد داشته باشید، تما سبک ها وجه اشتراک هایی با یک دیگر دارند اما در عین حال هم هر سبکی ویژگی های خاص خود را دارد و مقایسه آن ها با یک دیگر منصفانه نیست.

4.5/5 - (16 امتیاز)

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید