
دسترسی آسان
- آموزش بورس
- آموزش فارکس
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش تحلیل تکنیکال
- آموزش تحلیل فاندامنتال
- آموزش سرمایهگذاری در طلا
- آموزش سرمایهگذاری در مسکن
خانه > آموزش تحلیل تکنیکال > نمودار کندل هیکن آشی در تحلیل تکنیکال چیست؟
اصلی ترین ابزار تحلیلگران در بازارهای مالی، نمودارهای قیمت هستند. این نمودارها انواع مختلفی دارند و نمودار خطی ساده ترین آنهاست. نمودارهای خطی اطلاعات بسیار اندکی به تحلیلگران منتقل میکنند، به طوری که در آن صرفا قیمت های آخر هر بازهی زمانی به هم متصل شده اند. نمودارهای میلهای به نسبت خطی ها کاربردی تر هستند. در نمودارهای میله ای میتوانید بالاترین و پایین ترین قیمت معاملاتی در یک بازه زمانی و همچنین قیمت باز و بسته شدن کندل را مشاهده کنید. در این مقاله قصد داریم به بررسی نوع دیگری از نمودارها بپردازیم که به آن نمودار کندل هیکن آشی گفته میشود که شباهت زیادی به نمودار کندل استیک دارد. اگر شما نیز نام کندل هیکن آشی را شنیده اید و میخواهید در تحلیل خود از آن بهره ببرید، با ما همراه باشید.
کندل شناسی پیشرفته
فهرست مطالب
هیکن آشی Heikin-Ashi یک لغت ژاپنی به معنای کندل میانگین یا کندل متعادل است. این نمودار در سال 1700 توسط شخصی به نام میونهیسا هوما Homma Munehisa مطرح شد. هیکن آشی از دادههای میانگین و متوسط قیمت استفاده میکند. کندل هیکن آشی را میتوان یکی از انواع نمودارهای شمعی ژاپنی در نظر گرفت که اطلاعات قیمت آغازین Open، قیمت پایانی Close، بالاترین قیمت High و پایینترین قیمت Low را میتوان در آن مشاهده کرد. این کندل به دلیل داشتن ساختار متعادل، کاربرد آسانتری برای تریدرها دارد. بهصورتکلی برای اهدافی از این دست میتوان از کندل هیکن آشی استفاده کرد:
فرمولی برای محاسبه کندل هیکن آشی وجود دارد که میتوان برای محاسبهی شخصی آن به این فرمول مراجعه کرد. این فرمول در مورد قیمتهای Close، Open، High، و Low را میتوان بهصورتزیر نشان داد:
Close = (open + high + low + close) / 4
High = maximum of high, open, or close (whichever is highest)
Low = minimum of low, open, or close (whichever is lowest)
Open = (open of previous bar + close of previous bar) / 2
قیمت بسته شدن= (قیمت باز شدن+بالاترین قیمت+پایین ترین قیمت+قیمت بسته شدن) / 4
بالاترین قیمت= هر کدام که بالاترین قیمت بود (بالاترین قیمت – قیمت باز شدن یا بسته شدن)
پایین ترین قیمت= هر کدام که پایین تر بود (پایین ترین قیمت – قیمت باز شدن یا بسته شدن)
قیمت باز شدن= (قیمت باز شدن کندل قبلی + قیمت بسته شدن کندل قبلی)
ساختار کندل هیکن آشی با کندل استیکهای معمولی متفاوت است. میتوان نتیجه گرفت که روش معامله با این کندل ها هم متفاوت خواهد بود. باید توجه داشته باشیم که در کندل های هیکن آشی، هیچ شکاف قیمتی وجود ندارد و نمودار آن کاملاً روان است.
معامله گرهای ریسکپذیر در چنین موقعیتی شروع به خرید یا فروش میکنند. درحالیکه معامله گرهای محتاط منتظر میمانند تا مسیر روند کاملاً مشخص شود، آنگاه دست به معامله بزنند. موارد فوق، اصلیترین استراتژیهای کندل هیکن آشی هستند تا در نهایت بفهمیم چگونه میتوان با کندل های هیکن آشی معامله کرد. معنی کندلهای هیکن آشی میتواند ماهیت آن را به نسبت دیگر کندلها در جایگاه مناسبتری قرار دهد.
از دو میانگین متحرک استفاده میکنیم که یکی کوتاه مدت و یکی بلند مدت (به عنوان مثال 10 و30)، نقاط برخورد این دو مهم هستند .هر گاه میانگین متحرک کوتاه مدت میانگین متحرک بلند مدت را به سمت بالا بشکند، قیمت افزایش میابد و نقطه ورود برای خرید است. هرگاه میانگین متحرک کوتاه مدت، میانگین متحرک بلند مدت را به سمت پایین شکست، قیمت کاهش می یابد و نقطه ای برای ورود به معامله فروش و یا خارج شدن از معامله خرید است.
زمانی که RSI وارد زیر عدد 30 و منطقه اشباع فروش میشود، می توان وارد معامله خرید شد. زمانی که RSI وارد بالای عدد 70 و منطقه اشباع خرید میشود، می توان وارد معامله فروش شد و یا از معامله خرید خارج شد. برای اطمینان بیشار از ورود به معامله بهتر از صبر کنید بعد از سیگنال RSI تاییدیه کندلی هم به ما بدهد. (دو کندل سبز برای معامله خرید و دو کندل قرمز برای معامله فروش)
لازم به ذکر است که نمودار هیکن آشی در متاتریدر وجود ندارد. برای اضافهکردن منوی مربوط به کندل هیکن آشی در متاتریدر، باید ابتدا آن را دانلود و سپس به متاتریدر اضافه کنید.
آموزش متاتریدر گام به گام و تصویری
هیکن آشی سبب شناسایی آسان روندها در بازار میشود. بهطوریکه از روی کندلهای سبزرنگ و بدون سایههای پائینی این نمودارها برای گرفتن سیگنال یک روند صعودی بهره میگیرند. حال آنکه کندلهای قرمز و بدون سایههای بالائی این نمودار نیز برای گرفتن سیگنال یک روند نزولی مورد استفاده قرارمیگیرد.
با توجه به هموار کردن اطلاعات قیمت ، شناسایی روندها، الگوهای قیمتی و نقاط برگشت برای معامله گران راحتتر است.
کندلهای هیکن آشی سبب کاهش سیگنالهای معاملاتی اشتباه در روندهای خنثی و همچنین بازارهای نوسانی میشوند.
این موارد جزء اصلیترین مزایای هیکن آشی هستند. اما توجه صرف به مزایای این روش برای یک تریدر کافی نیست، بلکه باید در کنار مزایا به محدودیتهای آن نیز توجه داشته باشید تا بتوانید با آگاهی بیشتری در مورد آن تصمیم بگیرید.
بزرگترین محدودیت کندل هیکن آشی این است که گپهای بازار را نشان نمیدهد. برخی از گپها و دیگر مواردی که در هیکن آشی فیلتر میشود، در فرآیند تحلیل نقش دارند. اما در هیکن آشی، این موارد حذف میشوند.
دیگر محدودیت کندل هیکن آشی این است که این نمودار به کمک دادههای زمانی فعلی و کندلهای قبلی تشکیل میشود. بنابراین برای ترسیمشدن به مدتزمان بیشتری نیاز دارد. این موضوع سبب میشود که معامله گرهای اسکالپ یا معامله گرهایی که از دیگر استراتژيهای کوتاهمدت در بازار استفاده میکنند، از هیکن آشی چشمپوشی کنند. البته گاهی با تغییر تایمفریم میتوان از این نمودارها در نوسانگیری استفاده کرد، اما آنچنان در بین نوسانگیرهای کوتاهمدت باب نیست.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد کندل های هیکن آشی و نحوه معامله کردن با آن را شرح دهیم. میبینید که کندل هیکن آشی در کنار مزایا و قابلیتهایی که دارد، محدودیتهایی هم دارد که قبل از استفاده از این نمودار باید به آنها توجه داشته باشید. نکته حائز اهمیت آن است که شما باید استفاده از کندل هیکن آشی را با توجه به سبک معاملاتی خود انتخاب کنید. بهطوریکه اگر میانگین قیمت در سبک شما اهمیت دارد، این کندلها جزئی از مراحل تحلیل شما خواهندبود؛ اما اگر در معاملات شما، جزئيات و قیمتهای واقعی اهمیت بیشتری دارد، استفاده از کندل هیکن آشی برای شما مناسب نیست.
دسترسی آسان
طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفینوست
تمامی حقوق محفوظ است