بستن منو

کندل هیکن آشی در تحلیل تکنیکال چیست؟

تیم تحلیل دلفین وست
9 خرداد 1402

اصلی ترین ابزار تحلیل گران در بازارهای مالی، نمودارهای قیمت هستند. این نمودارها انواع مختلفی دارند و نمودار خطی ساده ترین آنهاست. نمودارهای خطی اطلاعات بسیار اندکی به تحلیلگران منتقل می‌کنند، به طوری که در آن صرفا قیمت های آخر هر بازه‌ی زمانی به هم متصل شده اند. نمودارهای میله‌ای به نسبت خطی ها کاربردی تر هستند. در نمودارهای میله ای میتوانید بالاترین و پایین ترین قیمت معاملاتی در یک بازه زمانی و همچنین قیمت باز و بسته شدن کندل را مشاهده کنید. در این مقاله قصد داریم به بررسی نوع دیگری از نمودارها بپردازیم که به آن نمودار کندل هیکن آشی گفته میشود که شباهت زیادی به نمودار کندل استیک دارد. اگر شما نیز نام کندل هیکن آشی را شنیده اید و میخواهید در تحلیل خود از آن بهره ببرید، با ما همراه باشید.

کندل شناسی پیشرفته

کندل هیکن آشی چیست؟

هیکن آشی Heikin-Ashi یک لغت ژاپنی به معنای کندل میانگین یا کندل متعادل است. این نمودار در سال 1700 توسط شخصی به نام میونهیسا هوما Homma Munehisa مطرح شد. هیکن آشی از داده‌های میانگین و متوسط قیمت استفاده می‌کند. کندل هیکن آشی را می‌توان یکی از انواع نمودارهای شمعی ژاپنی در نظر گرفت که اطلاعات قیمت آغازین Open، قیمت پایانی Close، بالاترین قیمت High و پایین‌ترین قیمت Low را می‌توان در آن مشاهده کرد. این کندل به دلیل داشتن ساختار متعادل، کاربرد آسان‌تری برای تریدرها دارد. به‌صورت‌کلی برای اهدافی از این دست می‌توان از کندل هیکن آشی استفاده کرد:

  • به کمک کندل هیکن آشی می‌توان تشخیص‌ داد که درصورت ادامه‌داربودن روند، تا چه هنگام می‌توان در معاملات باقی‌ماند. به‌طوری‌که با تغییر روند و معکوس‌شدن آن، بتوان از معامله خروج کرد.
  • نمودارهای Heikin-Ashi را می توان در هر بازاری استفاده کرد.

کندل هیکن آشی

فرمول های محاسبه هیکن آشی

فرمولی برای محاسبه کندل هیکن آشی وجود دارد که می‌توان برای محاسبه‌ی شخصی آن به این فرمول مراجعه کرد. این فرمول در مورد قیمت‌های Close، Open، High، و Low را می‌توان به‌صورت‌زیر نشان داد:

Close = (open + high + low + close) / 4

High = maximum of high, open, or close (whichever is highest)

Low = minimum of low, open, or close (whichever is lowest)

Open = (open of previous bar + close of previous bar) / 2

قیمت بسته شدن= (قیمت باز شدن+بالاترین قیمت+پایین ترین قیمت+قیمت بسته شدن) / 4

بالاترین قیمت= هر کدام که بالاترین قیمت بود (بالاترین قیمت – قیمت باز شدن یا بسته شدن)

پایین ترین قیمت= هر کدام که پایین تر بود (پایین ترین قیمت – قیمت باز شدن یا بسته شدن)

قیمت باز شدن= (قیمت باز شدن کندل قبلی + قیمت بسته شدن کندل قبلی)

ساختار کندل هیکن آشی با کندل استیک‌های معمولی متفاوت است. می‌توان نتیجه گرفت که روش معامله با این کندل ها هم متفاوت خواهد بود. باید توجه داشته باشیم که در کندل های هیکن آشی، هیچ شکاف قیمتی وجود ندارد و نمودار آن کاملاً روان است.

چطور از هیکن آشی در معاملات استفاده کنیم؟

  • اگر هیکن آشی، با کندل‌‌های سبز بدون سایه پایین ظاهر شود، این امر نشان‌دهنده روند صعودی شارپ در بازار است. بنابراین در چنین شرایطی بهتر است در پوزیشن خرید خود باقی بمانید تا سود معامله‌ی شما افزایش پیدا کند.
  • اگر هیکن آشی، با کندل‌های قرمز بدون سایه بالایی ظاهر شود، این امر نیز نشان‌دهنده روند نزولی شارپ در بازار است. بنابراین باید بر طبق صلاحدید خود، معامله را پایان دهید و یا وارد معامله فروش شوید
  • اگر هیکن آشی، با کندل‌هایی با بدنه کوچک و سایه‌های بالا و پایین ظاهر شود، این امر نشان‌دهنده تغییر روند است.

معامله گرهای ریسک‌پذیر در چنین موقعیتی شروع به خرید یا فروش می‌کنند. در‌حالی‌که معامله گرهای محتاط منتظر می‌مانند تا مسیر روند کاملاً مشخص شود، آن‌گاه دست به معامله بزنند. موارد فوق، اصلی‌ترین استراتژی‌های کندل هیکن آشی هستند تا در نهایت بفهمیم چگونه می‌توان با کندل های هیکن آشی معامله کرد. معنی کندل‌های هیکن آشی می‌تواند ماهیت آن را به نسبت دیگر کندل‌ها در جایگاه مناسب‌تری قرار دهد.

محاسبه فرمول هیکن آشی

تنظیم میانگین متحرک

از دو میانگین متحرک استفاده میکنیم که یکی کوتاه مدت و یکی بلند مدت (به عنوان مثال 10 و30)، نقاط برخورد این دو مهم هستند .هرگاه میانگین متحرک کوتاه مدت میانگین متحرک بلند مدت را به سمت بالا بشکند، قیمت افزایش میابد و نقطه ورود برای خرید است. هرگاه میانگین متحرک کوتاه مدت، میانگین متحرک بلند مدت را به سمت پایین شکست، قیمت کاهش می یابد و نقطه ای برای ورود به معامله فروش و یا خارج شدن از معامله خرید است.

تنظیم میانگین متحرک

تنظیم RSI

زمانی که RSI وارد زیر عدد 30 و منطقه اشباع فروش می‌شود، می توان وارد معامله خرید شد. زمانی که RSI وارد بالای عدد 70 و منطقه اشباع خرید می‌شود، می توان وارد معامله فروش شد و یا از معامله خرید خارج شد. برای اطمینان بیشتر از ورود به معامله بهتر از صبر کنید بعد از سیگنال RSI تاییدیه کندلی هم به ما بدهد. (دو کندل سبز برای معامله خرید و دو کندل قرمز برای معامله فروش)

اندیکاتور rsi

نمودار هیکن آشی در تریدینگ ویو

  • پس از ورود به چارت از نوار بالا بروی علامت کندل کلیک کنید
  • سپس از منوی باز شده گزینه Heikin-Ashi انتخاب می‌کنید
  • با کلیک راست بر روی کندل ها و کلیک بر روی گزینه آخر (settings) می توانید مواردی مانند رنگ کندل ها را ویرایش کنید.
تحلیل تکنیکال

قدم اول

کندل هیکن آشی

قدم دوم

هیکن آشی در تریدینگ ویو

قدم سوم

هیکن آشی در متاتریدر

لازم‌ به‌ ذکر است که نمودار هیکن آشی در متاتریدر وجود ندارد. برای اضافه‌کردن منوی مربوط به کندل هیکن آشی در متاتریدر، باید ابتدا آن را دانلود و سپس به متاتریدر اضافه کنید.

آموزش متاتریدر گام به گام و تصویری

مزایای کندل heikin ashi

هیکن آشی سبب شناسایی آسان روندها در بازار می‌شود. به‌طوری‌که از روی کندل‌های سبز رنگ و بدون سایه‌های پایین این نمودارها برای گرفتن سیگنال یک روند صعودی بهره می‌گیرند. حال آن‌که کندل‌های قرمز و بدون سایه‌های بالائی این نمودار نیز برای گرفتن سیگنال یک روند نزولی مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

با توجه به هموار کردن اطلاعات قیمت ، شناسایی روندها، الگوهای قیمتی و نقاط برگشت برای معامله گران راحت‌تر است.

کندل‌های هیکن آشی سبب کاهش سیگنال‌های معاملاتی اشتباه در روندهای خنثی و هم‌چنین بازارهای نوسانی می‌شوند.

این موارد جزء اصلی‌ترین مزایای هیکن آشی هستند. اما توجه صرف به مزایای این روش برای یک تریدر کافی نیست، بلکه باید در کنار مزایا به محدودیت‌های آن نیز توجه داشته باشید تا بتوانید با آگاهی بیشتری در مورد آن تصمیم بگیرید.

معایب کندل heikin ashi

بزرگ‌ترین محدودیت کندل هیکن آشی این است که گپ‌های بازار را نشان نمی‌دهد. برخی از گپ‌ها و دیگر مواردی که در هیکن آشی فیلتر می‌شود، در فرآیند تحلیل نقش دارند. اما در هیکن آشی، این موارد حذف می‌شوند.

دیگر محدودیت کندل هیکن آشی این است که این نمودار به کمک داده‌های زمانی فعلی و کندل‌‌های قبلی تشکیل می‌شود. بنابراین برای ترسیم‌شدن به مدت‌زمان بیشتری نیاز دارد. این موضوع سبب می‌شود که معامله گرهای اسکالپ یا معامله گرهایی که از دیگر استراتژي‌های کوتاه‌مدت در بازار استفاده می‌کنند، از هیکن آشی‌ چشم‌پوشی کنند. البته گاهی با تغییر تایم‌فریم می‌توان از این نمودارها در نوسان‌گیری استفاده کرد، اما آن‌چنان در بین نوسان‌گیرهای کوتاه‌مدت باب نیست.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد کندل های هیکن آشی و نحوه معامله کردن با آن را شرح دهیم. می‌بینید که کندل هیکن آشی در کنار مزایا و قابلیت‌هایی که دارد، محدودیت‌هایی هم دارد که قبل از استفاده از این نمودار باید به آن‌ها توجه داشته باشید. نکته حائز اهمیت آن است که شما باید استفاده از کندل هیکن آشی را با توجه به سبک معاملاتی خود انتخاب کنید. به‌طوری‌که اگر میانگین قیمت در سبک شما اهمیت دارد، این کندل‌ها جزئی از مراحل تحلیل شما خواهند بود؛ اما اگر در معاملات شما، جزئيات و قیمت‌های واقعی اهمیت بیشتری دارد، استفاده از کندل هیکن آشی برای شما مناسب نیست.

3.6/5 - (5 امتیاز)
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

آخرین مقالات مرتبط

الگوی کاپ یا الگوی فنجان و دسته در تحلیل تکنیکال | انواع الگوی فنجان صعودی و نزولی

همان طور که می دانید، الگوهای قیمتی زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که برخی از این الگوها به صورت بازگشتی بوده و برخی دیگر به صورت ادامه دهنده می باشند. الگوهای ادامه دهنده نشا از ادامه دار بودن روند دارند، مانند الگو مستطیل و الگو پرچم؛ الگوهای بازگشتی نشان از تغییر روند دارند، مانند […]

ادامه مطلب

معرفی الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال

احتمالا تاکنون نام الگوهای کلاسیک از جمله  الگو سر و شانه، کف و سقف دو قلو و… را شنیده اید؛ اما نوع دیگری از الگوها وجود دارند که به الگوهای هارمونیک نیز معروف می باشند. الگوهای هارمونیک یکی از بهترین شیوه های تحلیل تکنیکال است که با ترکیب اشکال هندسی و نسبت های فیبوناچی ایجاد […]

ادامه مطلب

پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده

آموزش پرایس اکشن چیست؟ قطعا تاکنون افراد زیادی را دیده اید که با هدف کسب سود یا کسب درآمد دلاری وارد بازارهای مالی شده اند؛ برخی از آن ها به موفقیت رسیده اند، اما متاسفانه برخی از آن ها ضرر های بزرگی را تجربه کرده اند. دلیل اینکه برخی از افراد دچار ضرر می شوند، […]

ادامه مطلب

دیدگاه‌ها

مشاهده نظرات بیشتر

دیدگاه خود را بنویسید

برای ثبت دیدگاه خود باید ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آموزش تحلیل تکنیکال انواع نمودار و آموزش تحلیل آنها کندل شناسی مبتدی تا پیشرفته +ویدیو اندیکاتور چیست؟ آموزش اندیکاتورها (مبتدی تا پیشرفته) خط روند چیست؟ آموزش معامله با انواع خط روند حمایت و مقاومت چیست و چگونه به کمک آن معامله کنیم؟ آموزش معامله با الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال (مبتدی تا پیشرفته) پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده معرفی و بررسی انواع سبک های پرایس اکشن پرایس اکشن RTM چیست؟ کامل ترین آموزش سبک rtm +ویدیو پرایس اکشن ICT چیست؟ آموزش سبک ict (صفر تا صد) آموزش کامل تریدینگ ویو (Tradingview) + ویدیو امواج الیوت چیست؟ آموزش امواج الیوت پیشرفته نئو ویو چیست؟ آموزش تحلیل به سبک نئوویو آموزش الگوهای هارمونیک پیشرفته ایچیموکو چیست؟ آموزش صفر تا صد ایچیموکو

طراحی و توسعه توسط تیم فنی دلفین وست
تمامی حقوق محفوظ است.